Prøvekjørt Yamarin 81 DC

Nordisk råd slår tilbake

Yamarin 81 DC er finsk prestisjebåt som bygges i samarbeid med en norsk toppdesigner og en gjeng svensker som skal ha revolusjonert prinsippene for skrogkonstruksjon. Blir resultatet et kostbart nordisk supperåd eller er 81 DC første steg på veien mot etableringen av et nytt imperium?

Publisert

Få båter har fått så mye forhåndsomtale som Yamarin 81 DC som ble lansert på Boot Düsseldorf i vinter. På forsommeren ble det mulig å prøvekjøre nykomlingen, som er første modell i en ny Yamarin-kolleksjon penneført av Bård Eker og med skrog fra svenske Petestep. Dette er Yamarins friske utfordring mot konkurrenter som Nordkapp, Ibiza og Finnmaster.

Yamarin 81 DC er kort fortalt en svær daycruiser med masse plass, hypermoderne linjer og et mylder av fikse løsninger. Bård Ekers penn er lett å kjenne igjen fra for eksempel de nye redningsskøytene og i likhet med sin kollega Espen Thorup lar ikke Eker seg styre av tradisjoner. Begge designerne velger gjerne nyskapende løsninger og linjer. Og selv om båtene som kommer fra de to herrenes tegnebord er temmelig forskjellige, står begge to på mange måter sammen i arbeidet for å viderefornye et distinkt, ultramoderne og meget skandinavisk båtdesign.

Eksklusiv og velutstyrt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS