Kommer du med kjøl innerst i Pollen må du tåle å ligge litt på skeiva ved lavvann..
Risørs indre havn fredag kveld.

Festivalens beste utsikt

Mange tar turen til Risørflekken for å fotografere båtene under Trebåtfestivalen. Men masten på skoleskipet "Svanen" gir panoramautsikt over Risørs indre havn.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Havnen er fyllt opp av lekre trebåter med og uten mast. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Risør;

For 30.gang arrangeres det trebåtfestival i Risør, og med skoleskipet "Svanen" som sist ankommede deltaker er samtlige båter på plass i sørlandsbyen. Ifølge presseansvarlig Rune Nylund Larsen er det rundt 130 påmeldte båter i det som er festivalens 30-årsjubileum.

– Vi er veldig godt fornøyd, detter er en av de bedre årene sånn sett, sier Nylund Larsen. Risør trebåtfestival er Europas eldste og største i sitt slag, og er også godt kjent internasjonalt for den gode stemningen som Risørs lille, intime havn gir rundt festivalen.

Blant jubilantene er den tidligere Colin Archer redningsskøyta  "Sandefjord", som fyller 100 år i år. Om bord er flere skøytas tidligere skippere og medseilere fra inn og utland , som er kommet for å hylle 100-åringen.

Med 21 grader på graderstokken klokken 2100 om kvelden, er det fullt av liv i havnen. Og atter en gang  viser  værgudene seg fra den gode siden, noe som har preget de fleste festivalene opp gjennom tiden.