Dag Lindebjerg åpner rekordstor trebåtfestival

Risør Trebåtfestival byr på en rotekte maritim skikkelse når festivalen åpnes torsdag 4. august. Dag Lindebjerg har takket ja til å åpne årets festival, som har mer enn 200 påmeldte båter.

Publisert Sist oppdatert

REKORDPÅMELDING: Over 200 båter har meldt sin ankomst til Risør Trebåtfestival, som går av stabelen 4.-7. august. Begge arkivfoto: Linn K. Hansen.

Lindebjerg vil også gi en guidet rundtur i festivalområdet på fredagen. Den anerkjente NRK-skikkelsen vil under rundturen ta for seg mye av trebåtkulturen og kystkulturen som arrangementet samler. Faste innslag som replikaen fra Napoleonskrigene, kanonjolla “Øster Riisøer III” skal brukes under åpningen av Risør Trebåtfestival 2011. Denne gang altså med Dag Lindebjerg i baugen i det den manøvrerer seg inn på en fartøyspekket indre havn.

– Årets festival skal definitivt bli tidenes beste forteller styreleder Tove Esnault. I år er det rekordpåmelding med over 200 båter i alle størrelser og fasonger, sier hun. Det er påmeldt over 150 utenbys båter, i tillegg kommer alle være flotte lokale båter. I tillegg arrangeres det en egen festival i festivalen for den yngre generasjon. En egen barnefestival som inneholder både konserter, klatrekonkurranser, strandhogg og skattejakt for de små.

Vamp og Albrigtsen

Som alltid er det en rekke konserter i og rundt festivalområdet. Over 30 små og store konserter vil kunne oppleves denne helgen, forklarer styrelederen. Høydepunktene er selvsagt Vamp, Steinar Albrigtsen og Odd Nordstoga, men i tillegg er det en rekke spennende underholdningsbidrag.

Fra seil til damp

I år er temaet for festivalen “Fra seil til damp” og dette innebærer fokus på den perioden hvor sørlandsbyene hadde sin storhetstid, og masteskogen vil være tettere enn noensinne.

Programmet er klart

Programmet for festivalen er klart og årets festival kan nok en gang vise til et bredt og spennende program.

Se programmet her