Risør trebåtfestival:

Risør trebåtfestival. Arkivbilde Båtliv.
Risør trebåtfestival. Arkivbilde Båtliv.

Årets tema blir «ut i skjæra»

Trebåtfestivalen markerer Friluftslivets År 2015 ved å fremheve sjøen som rekreasjonsområde og kilde til flotte naturopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: I år settes det fokus på å komme seg ut i skjærgården, enten med båt eller til fots. Arkivbilde Båtliv.

– Det handler om trebåter i friluftsliv, med fokus også på de mindre båtene som brukes til familieutflukter, sier styreleder Lars Grønvold i en pressemelding.

Om det er å stevne ut med fullsatte seil i en frisk bris, tøffe langs svabergene eller ro mellom holmene en vakker sommerdag.

I Risør sier vi: «skal vi ta en tur i skjæra?». Dette er et velkjent uttrykk som setter oss i en spesiell stemning sier presseansvarlig Kari-Anne Røisland. Vi har store friområder i Risørs skjærgård, til rekreasjon for både risørfolk og besøkende. Valgmuligheten er store, fra fergetur med «Øysang» til Lille Danmark, telte i Breibukt, stupe i Skallet, vandre på Stangholmen, lære å svømme i Perleporten, seile ved Finnøya eller plukke skjell i Grunnesund.

De fleste i Risør har gode minner fra vår flotte skjærgård både som barn og voksen og dette ønsker vi å sette fokus på under Friluftslivets År sier Kari-Anne.

«Ut i skjæra» skal prege Trebåtfestivalen i 2015 ved at vi samlet flere småbåter og med aktiviteter rundt disse. De åpne tradisjonsbåtene utviklet seg fra bruksbåt til fritidsbåt, noe som blir belyst. Vi skal ha rostafett, sjekteregatta og seilregatta. På land blir det utstillinger og formidling i tråd med temaet. Det blir masse trebåter med Risør by og god underholdning som ramme, vi gleder oss til folkefesten som alle forbinder med Trebåtfestivalen sier Kari- Anne.

Risør Trebåtfestival, Europas største og et av de fremste kystkultur-arrangement i Norge, går av stabelen i den hvite by ved Skagerrak i perioden 6.-8. august 2015.