STRANDHUGG: RAET NASJONALPARK

Magisk på Sandøya

Blant alle perlene for båtfolket i Norge er Sandøya i Aust-Agder et av de vakreste og mest idylliske stedene vi har besøkt.

Publisert Sist oppdatert

Båt er nødvendig for å komme til Sandøya. Taxibåt eller rutebåt er et alternativ. Vi leide en båt via Kote Null, som tilrettelegger for aktiviteter som vi det neste døgnet skal få med oss på denne fantastiske øya. Allerede før vi har fortøyd innser vi at dette er et nydelig sted. Det er en egen ro, uten trafikk, og med lyd fra livet på sjøen rundt oss.

Denne nesten fire kvadratmeter store øya har om lag 200 fastboende. Selv om det er sju kilometer vei finnes det bare én bil her. Det er butikkbilen, som sørger for mat til eldre og uføre. I tillegg kan postbilen sees om morgenen, og til tider en firehjuling som tar seg av renovasjonen. Men det er alt, og ellers er det helt stille. Den frodige øya minner på mange måter om Koster i Sverige eller Veierland.

Ved brygga blir vi møtt Nina Noem Hansen fra Kote Null med en trillevogn. Etter å ha fått all bagasje på vogna, viser hennes kollega Tom Toftesund oss veien til stedet der vi skal overnatte. Det virker nesten litt feil, men vi rusler stadig dypere inn på øya. Inn i skogen. For denne gangen har vi ikke sjøutsikt og bølgeskvulp. Vårt overnattingssted heter treffende nok «Inne i Granskogen». Stedets eiere er midt i snekkerarbeid når vi ankommer. Bygningen ligger ved et lite og tjern. Perfekt for bading, tidligere drikkevann for de fastboende på øya.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS