SOMMERHAVN: «Kitty Kat» vel fortøyd på familiens hytte utenfor Ålesund, etter en seilas på 2400 nautiske mil fra Mallorca.

Drømte om enklere liv – kjøpte 72-foter på Mallorca

I en alder da mange selger huset for å flytte i leilighet, flyttet ekteparet Torill (55) og Trond Rønes (58) i båt. En mangeårig drøm ble realitet – i form av en 72 fots spanskbygget Astondoa.

I november i fjor kunne ekteparet fortøye den 22 meter lange båten i Ålesund, etter en to uker lang jomfrutur fra Palma på Mallorca. Når Båtmagasinet kommer på besøk i midten av desember er det full julestemning i båten som ligger fortøyd i vinterhavna på Ellingsøya. Det er et lite skip ekteparet har gått til anskaffelse av. Oppbruddet med landlivet førte til en omfattende ryddeprosess. De nedskalerte antall eiendeler betraktelig, solgte huset og kvittet seg med det meste av det de hadde samlet på gjennom 30 år. Det eneste de oppskalerte var båten. En 72 fots spanskbygget Astondoa med to V12 M.A.N.-motorer på til sammen 2660 hk, doble generatorer, watermaker og rikelige med komfort har siden de flyttet ombord på Mallorca i oktober i fjor vært deres hjem.

Godt gjennomtenkt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER