Bedre vinddata i sanntid:

FRISKT: Strekket fra Askvoll og ut til Værlandet er værutsatt og selv på en vanlig, rolig dag kan fallvindene ta godt, som her i Sauesundet mellom Askvoll og Atløy. Nå kommer det målestasjoner på begge fergeleiene for bedre sanntidsdata om vindforholdene i Ytre Sunnfjord. Til sammen ti fergeleier fra Vestland til Finnmark får slike vindmålere.

KystVær utvider målegrunnlaget

Gratis-appen KystVær suppleres med vindmålinger fra en rekke værutsatte fergekaier.

Publisert Sist oppdatert
APP: KystVær er en gratistjeneste fra Kystverket.

Prosjektet skjer i samarbeid med Statens vegvesen og fylkeskommunene og i utgangspunktet er tjenesten beregnet for fergerederier og reisende. Men dataene er tilgjengelige for alle og vil også gi fritidsbåtfolk bedre informasjonsgrunnlag for trygg ferdsel på kysten.

I første omgang har Kystverket etablert vindmålere ved ni ferjekaier som er spesielt utsatt for kansellerte ferjeoverganger på grunn av sterk vind. 

140 målepunkter

Vindvarslene fra de nye målestasjonene er altså tilgjengelige i Kystverkets app KystVær, som allerede tilbyr vindvarsler fra over 130 områder langs kysten. Via appen får man opplysninger om vindhastighet, vindkast og vindretning. 

Målestasjonene er satt opp i Øksfjord og Hasvik i Troms og Finnmark, i Kilboghavn i Nordland, i Hofles og Mausund i Trøndelag, på Edøya og Finnøya i Møre og Romsdal, og i Askvoll og på Værlandet i Vestland. I tillegg vil det komme en vindmålerstasjon i på Skrova i Nordland.