Anytec konkurs

– Trolig i gang igjen over helgen, tror Pål Bustad hos Frydenbø Marine som er den norske forhandleren.

Publisert

Anytec Boats AB begjærte seg selv konkurs i dag.

– Konkursen skyldes strid blant eierne, forklarer Pål Bustad hos Frydenbø Marine som nylig tok over som norsk forhandler for de velrenommerte aluminiumsbåtene. Svenske Anytec Boats AB har hatt en god vekst de fire siste årene, og i år opplevde selskapet krafting økning av salget til Norge, samtidig som de startet eksport til Tyskland og Russland. I en pressemelding fra Anytec skrives det at konkursen skyldes en eiertvist som har pågått over en lengre periode, og at minoritetseierne i aksjeselskapet satte en stopper for muligheten for selskapet å få nødvendig kreditt som var nødvendig for å produsere båter.

– Det handler ikke om mangel på penger eller kapital, påpeker daglig leder Mats Melbin hos Anytec Boats AB.

Den norske forhandleren tar konkursen med stor ro.

– Dette er et økonomisk sunt selskap, og bobestyrer har mest sannsynlig ikke annet valg enn å videreføre driften. Etter hva jeg har hørt kan produksjonen være i gang igjen allerede fra mandag, under bobestyrers styrelse, sier Bustad.

– Dere frykter ikke å miste importen som dere nylig har fått?

– Det er vi trygge på at vi ikke gjør. Samarbeidet har fungert veldig bra, og vi har mange planer fremover. Vi kommer til å jobbe som om ingen ting har skjedd, fordi vi er sikre på at det går seg til, sier Bustad.

Til Båter i Sjøen som arrangeres om kort tid vil Frydenbø stille med Anytec som planlagt.

– Selv om alt da ikke skulle være på stell, så skal vi ha et svar til til kundene. Vi har også båter på lager. Og i verste fall, om det virkelig skulle gå galt, så er det såpass mange båter på markedet at det ikke blir slutt på produksjon av reservedeler. Og ved reklamasjon er det siste ledd som gjelder, og forsvinner Anytec tar vi ansvaret, sier Bustad.

Powered by Labrador CMS