XO 240

xoifart2
Lekkert, men skummelt: Dette kunne vært en grei adkomst frem mot fordekket, men pass opp for metallmonsteret som stikker ut midt i gjennomgangen. Instrumentpanel og førerposisjon er både lekker og ergonomisk; en av de bedre vi har vært i.
Kompakt: XO er blitt en meget kompakt båt på alle måter. Den er sportslig, og har et skrog som stiller i beste klasse når det gjelder prestasjoner.

XO=Finsk flytende Ferrari

XO 240 er og blir en rå kjøremaskin for sofistikert båtkjøper. Det er ikke lenger nytt å forene aluminium og glassfiber, men få klarer å skape det finske XO Boats har klart med denne båten.Båtliv 9/10

Publisert Sist oppdatert

Sammenligninger med Ferrari kan alltid bli litt søkt, men det er få båter vi har kjørt som kan måle seg med den vanvittige akselerasjonen og trygge lekenheten som denne båten faktisk gir. Men som på andre supermaskiner er det løsninger vi bare ler av og spør hvor i h... var designeren da han kom opp med denne idéen? Dette skal vi garantert komme tilbake til.

Når man setter seg i en forholdsvis liten og lett båt med 250 hk på hekken, så forventer man at dette røsker når vi drar på. Her ble opplevelsen til et skikkelig kick. Båten formelig tok av, men på en trygg måte, og jeg kan ikke annet enn å sammenligne dette med opplevelsre jeg har hatt i sportsbil. Seteryggen stod i veien for tyngdekraften, og godt var det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER