Nordkapp 605 Noblesse Ranger

DAYCRUISER MED ALU-SKROG: Nordkapp 605 Noblesse Ranger.
DAYCRUISER MED ALU-SKROG: Nordkapp 605 Noblesse Ranger.
Marginene er små i båtransjen.
DAYCRUISER MED ALU-SKROG: Nordkapp 605 Noblesse Ranger.
DAYCRUISER MED ALU-SKROG: Nordkapp 605 Noblesse Ranger.

– Trolig eneste daycruiser i aluminium

Vene Båt i Helsinki er stedet for lansering av norske båter, og en av nyhetene er Nordkapp 605 Noblesse, en liten daycruiser med aluminiumskrog.

Vene Båt Helsinki/BÅTLIV:

– Ut fra hva jeg vet så finnes det ingen andre daycruisere med aluminiumskrog, sier Espen Thorup som har designet denne nyheten. Nordkapp 605 Noblesse Ranger er med denne nyheten en båt som finnes både med tradisjonelt glassfiberskrog og med aluminium, så valget er kjøperens. Ranger er fellesbetegnelsen på serien fra Nordkapp hvor skroget er laget i aluminium.

Hele kabinen er støpt i ett, tak, skott og liggeflater. Den produseres utenfor båten, og hele modulen, gjerne med puter og alt - kan heises rett inn i skroget og skyves på plass. Deretter limes benkene på, og med det effektiviseres produksjonen med at flere kan jobbe med båten samtidig, uten at alle sammen trenger å jobbe i samme båt.

Dette er en liten, men hendig daycruiser, og med denne størrelsen blir det naturlig nok ikke store kabinen med god soveplass. Men den kan nok egne seg til enkel overnatting, og mange vil trolig bruke denne plassen til etterlengtet lagringsplass, da det gjerne er mye som skal tas med på en dagstur. Kabinen kan skilles fra cockpit ved å trekke ned døren som er laget som en solid rullegardin

Størrelsen til tross, så har båten sittegruppe med plass til fem voksne akter, der det også kan settes opp et bord. Passasjerbenken ved siden av føreren har en ryggstøtte som kan skyves fram, og man kan dermed sitte godt tilbakelent med ryggen mot fartsretningen. Under passasjerbenken er det både ekstra stueplass og en kjøleskuff.