Steeler NG43 Offshore

Alu-båt helt utenom det vanlige

Nederlandske Steeler Yachts seiler i medvind, og med aluminiumsbåten NG43 Offshore speider verftet mot det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

I fjor vant verftet den prestisjetunge prisen for «årets båt» i sin klasse under Boot Düsseldorf, og også i år er en Steeler-båt priskandidat på den tyske kjempemessen. Aluminiumsbåten NG43 Offshore er nominert til prisen «Årets motorbåt 2016».

Steeler er – som navnet indikerer – primært en stålbåtprodusent, ett av mange nederlandske verft som har spesialisert seg på å levere tradisjonelle, påkostede bobåter med relativt moderate motorer. Linssen, Jetten og Pedro er blant de mest kjente navnene i dette segmentet, men også Steeler har de siste årene fått mye positiv oppmerksomhet på utstillinger og i kontinentale båttester.

Steeler velger i tillegg å avvike litt fra den nederlandske «normen». Mange av verftets båter har litt skarpere, renere linjer og lavere profiler enn konkurrentenes. I tillegg har Steeler valgt å innføre aluminium som alternativt skrogmateriale for flere av båtene. Det gjør naturligvis båtene mye lettere, og i kombinasjon med sterkere maskiner er dermed modellene langt kjappere enn de tradisjonelle nederlandske deplasementsbåtene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS