Frydenbø overtar Fische

Eieren Stig Fische er nå i ferd med å selge det store importselskapet Fische Marine på Sætre i Hurum til Frydenbøgruppen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

Partene har inngått en intensjonsavtale og kontrakt skal etter planen inngås 1. juli i år.

-Jeg har hatt mange fine år med Fische Marine, men alt har sin tid, sier Stig Fische til Båtmagasinet i formiddag.

Stig Fische eier også Dr. Holms hotell på Geilo, og etter hva Båtmagasinet forstår vil Frydenbø også overta det tradisjonsrike hotellet på Geilo.

Sentral aktør

Stig Fische har ikke lagt skjul på at han ved et eventuelt salg kunne ønske seg en sentral aktør i båtbransjen som nye eiere. Dette ønsket blir innfridd med Frydenbø, sier han. Frydenbø Group er et familieeid konsern, etablert for 95 år siden, med virksomhet innen tre forretningsområder - bil/båt, næringseiendom og maritim industri. Selskapet er i dag en storkunde hos Fische og selger alle de produkter som Fische representerer; som Evinrude, Nordkapp, Sting, Zodiac og White Shark og XO.


Størst i verden

Stig Fische sier til Båtmagasinet han er vel tilfreds med at BRP, eierselskapet til Evinrude, med denne avtalen sikrer seg en bred plattform videre for sine produkter i Norge. Fische Marine er i dag Evinrudes største kunde, selv på verdensbasis. Fische Marine er en betydelig aktør i det skandinaviske båtmarkedet. All virksomhet styres fra det store og moderne distribusjonsanlegget og verkstedet på Sætre i Hurum. Selskapet har bygget opp et solid forhandlernett i både Norge, Sverige og Finland.


Familieeid

Fische Marine AS er en del av Fische ASA som er et familieeid selskap med hovedkontor i Trondheim. Siden 1931 har selskapet vært i kontinuerlig utvikling, og Fische ASA har i dag driftsansvar for ulike virksomheter innen flere bransjer.

-Vi må vente med å si så mye mer om et eventuelt salg til avtalen forhåpentligvis er signert 1. juli. Det er mye som skal på plass før det. Men vi var i møte hos Frydenbø i Bergen så sent som i går, og sitter igjen med en meget god følelse, sier Stig Fische til Båtmagasinet.

(06.06.2012)