Irsk kokainbeslag i luksusyacht

Irsk politi avhører nå tre menn etter at det ble oppdaget enorme mengder kokain om bord i en luksusyacht utenfor irskekysten. Narkotikaen skal ha en antatt verdi på over 4,4 milliarder kroner. (07.11.08)

Publisert Sist oppdatert

Væpnede styrker skal i følge ibinews.com ha stormet den 18 meter lange motoryachten ved navnet "Dances With Waves", i internasjonalt farvann uten for Cork, sørvest i Irland. Der ble det oppdaget narkotika til en verdi av 400 millioner britiske pund, eller over 4,4 milliarder norske kroner.

De tre mennene bak smuglerforsøket skal være i alderen 42 til 52 år, og har trolig vært til sjøs i over en måned. To av dem skal være britiske, mens den tredje skal være irsk. Irsk politi avhører nå de tre pågrepne hver for seg, etter at båten ble slept til Castletown. Mapper og kart om bord i båten, samt utskrifter fra telefonsamtaler, skal nå granskes for å prøve å rekonstruere smuglernes eksakte sjørute og finne ut hvor de egentlig skulle hen.

I fjor ble en lignende last skylt i land langs kysten av Cork etter at et lignende smugleforsøk ikke helt gikk som planlagt. Smuglerbanden ble avslørt da en av båtene de brukte havarerte og lasten havnet i sjøen.

EU har tidligere stemplet Storbritannia som kokainens, ecstasyens og amfetaminens hovedstad i Europa. Rapporter viser blant annet at britene har det høyeste antallet av kokainbrukere i EU-landene.