”Det beste skroget Viknes har bygget”

Den rykende ferske Viknes 930 er blitt det 880 aldri ble: En nedskalert versjon av suksessmodellen Viknes 1030.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

I utgangspunktet ser den ut som en hvilken som helst annen Viknes, den nye 930. Men skinnet bedrar. Båtens lettdrevne, planende skroget med kjøl og strak aksel som fremdrift, er helt nyutviklet.

-Ikke bare går det forbi det gamle 880-skroget med flere båtlengder – det er utvilsomt det beste skroget Viknes til nå har bygget, konstaterer Båtmagasinets Atle Knutsen som gjennomførte en grundig test av nykomlingen bare timer etter at første eksemplar ble sjøsatt.


Det beste fra alt

-I 930 er erfaringene fra alle Viknes-modellene bakt inn i en og samme båt. Den har mange av de samme egenskapene som 1030, og på noen områder overgår den til og med storebroren, sier Knutsen. Båtmagasinet spår nyheten en lysende fremtid. Den nye familiebåten vil koste fra 1.5 millioner kroner. Vår testbåt var utstyrt med en Yanmar 8LV på 310 hk.

Nytt kalesjesystem

930-modellen er den første som er utstyrt med et helt nytt kalesjesystem over akterdekket. Bøylen er erstattet med syrefaste rør som bærer en støpt ramme hvor et tak i kalesjeduk kan kjøres ut og inn fra en garasje i hardtopen.
Nyheten fra Viknes skal første gang vises på ”Sjøen for alle” i Oslo som åpner 20. mars. Båtmagasinet presenterer stortesten i kommende utgave.

 

Powered by Labrador CMS