”Tommelen opp!” til Magnar fra Førde

”Tommelen opp!”-prisen 2012 gikk til veteranen og båtentusiasten Magnar Sætre (67) fra Førde.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Tommelen Opp! er et nordisk stipend som deles ut til en person som har utmerket seg i sin båtforening. Stipendiet går til ildsjelen som sjelden sier nei til å hjelpe sine klubbkamerater og som dermed bidrar til et bedre båtliv for alle.

Årets prisvinner, Magnar Sætre (67), har vært medlem i Førde Båtklubb sideren 1976. Han er en institusjon i institusjonen, som altmuligmann og foreningens ansikt utad. Der Derigjennom bidrar han til å gjøre klubben attraktiv for medlemmene og skape entusiasme rundt båtlivet. Sætre fyller viktige servicefunksjoner i det daglige, sørger for vedlikehold og bistår de 435 medlemmene i små og store spørsmål. Foruten å ha den store oversikten over stort og smått og være den hjelpende hånd som man let tar for gitt, deltar han med innsikt i klubbens administrasjon og utvikling av anlegget.
Tommelen Opp! har allerede blitt en institusjon i Sverige, og fra 2011 er prisen også etablert i Norge og Finland. Prisen er et samarbeid mellom båtbladene Vene i Finland, Båtliv i Sverige, Båtmagasinet i Norge og International Maling AS.

Vinneren av utmerkelsen Tommelen Opp! mottar et stipend på 15.000 kroner.