15 nye svaibøyer i Oslofjorden

Oslofjorden friluftsråd har inngått en samarbeidsavtale med Atlantica båtforsikring. Samarbeidet vil føre til at det blir lagt ut flere svaibøyer i naturhavnene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Over 1000 fritidsbåteiere har allerede skaffet seg vimpelabonnement. Abonnementet gjør at du har førsterett til å fortøye i OFs svaibøyer. Gjennom samarbeidet med forsikringsselskapet blir det nå lagt ut 15 nye bøyer i Oslofjorden. Terje Næss i Oslofjorden friluftsråd nevner spennende nye naturhavner som Yxney i Sandefjord kommune, Steilene i Indre oslofjord, Kjøvangen i Vestby kommune og Struten fyr i Fredrikstad kommune. Her skal det nå bli lettere å overnatte for fritidsbåtfolket. 

-Vi ser veldig positivt på det arbeidet som Oslofjorden Friluftsråd har gjort for båtfolket og vil gjerne være med på å utvikle dette konseptet, sier Jan Helge Grimseid i Atlantica båtforsikring. 

Gjennom den nye avtalen blir det også frigjort midler til vedlikehold av de eksisterende bøyene. Et vimpelabonnement koster 350 kroner i året. Betalingen gir deg rett til å ligge ved en av OFs bøyer i 24 timer i strekk.