Varm og flytende i bare undertøyet

Merkur trading AS lanserer Termotex på det norske markedet. Dette er undertøyet som holder deg flytende og som attpåtil gir deg muligheten til å overleve i iskaldt vann

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Krstian Larsen

Det er høst og temperaturen i vannet synker stadig. Det gjør at sjansene for å overleve ved fall over bord minsker. Men her er undertøyet som gir deg større sjanse til å holde på varmen i iskaldt vann.
Mens flytevester har den egenskapen at de holder deg oppe, vil Termotex også gjøre at du også overlever i minimum 30 minutter i 0-graders vann, i følge produsenten.

-Du har kanskje fem minutter på deg om du er kledd i vanlig undertøy og vannet holder null grader, sier Peter Meyer, spesialrådgiver i Røde kors.

Han presiserer at det er mange faktorer som spiller inn, som generell allmenntilstand, bekledning, hvor god du er til å svømme, strømninger og bølger.

Hvis du er kledd for en temperatur på null grader vil en person med generelt god allmenntilstand som ligger i stille vann ikke holde seg våken i stort mer enn et kvarter, sier Meyer.

Det nye undertøyssettet som har fått navnet Termotex består av skjorte og bukse som veier mellom 300 og 700 gram avhengig av størrelse. Plaggene skal holde deg flytende og varm selv i ekstreme vanntemperaturer.

Det er svensken Ola Eklund som har patentert systemet. Han brukte seks år på å utvikle undertøyet til det det er i dag. Merkur trading er norsk importør.

-Foreløpig selges undertøyet bare via vår nettbutikk, men vi skal nå få det ut i butikkene, sier Hans-Kristian Marvold i Merkur trading til Båtmagasinet.

Han tror produktet vil bli godt tatt i mot i kalde Norge til tross for at et sett koster 2990 kroner.

-2990 er egentlig en introduksjonspris som er 1000 kr lavere enn hva settet egentlig koster. Men prisen skal ned på sikt, lover Marvold.

Mer info om det flytende undertøyet finner du på www.termotex.no