Frisk sommerfisk
Vi tok feinschmecker-sjef Lars Erik Underthun med på båttur. Med fisk, blåskjell og enkelt tilbehør laget han tre lekre, sommerfriske fiskeretter.
Her får du oppskriften på torskefilet med blåskjell, sopp, stangselleri og persillerot.
1 kg torskefilet
1 kg blåskjell
200 gr sjampinjonger
3 stiler stangselleri
2 persillerøtter
50 gr usaltet smør
2 ss finhakket persille
salt / pepper
1 dl tørr hvitvin
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
Blåskjellene vaskes og skylles. Torsken fileteres, befris for skinnet, skylles og tørkes. Hvitløk, sjalottløk, persillekvister og grønnsaksavskjær kuttes i små biter. Varm opp en kasserolle med lokk. Ha i grønnsakene, blåskjellene og hvitvin. Sett på lokket. Blåskjellene dampes. Så snart de åpner seg, helles kraften over i en bolle, blåskjellene avkjøles og plukkes. Sjampinjongene deles i 4-6 biter, stangsellerien kuttes i små biter, persillerøttene skrelles og kuttes i biter. Stek sjampinjonene, stangsellerien og persillerøttene i en stekepanne med olje. La dette frese til alle grønnsakene er møre. Ha i blåskjellkraft, og legg på stykker av torskefilten. La torsken bake seg mør. Slå av litt kraft og pisk inn litt usaltet smør i kraften. Slå smørkraften tilbake i pannen. Hell blåskjellene i pannen, og dryss over hakket persille. Server retten fra pannen, sammen med brød eller kokte nypoteter.
Flere oppskrifter finner du i Båtmagasinet nr 9.