Vannvittig moro

Vannsport går aldri av moten. Men hva som henger i lina bak båten endrer seg fra år til år. Her er et par artige nyheter du kan prøve i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen 

Radar Chase Lounge er det kronglete navnet på denne nyvinningen. Farkosten tar tre personer og er laget i slitesterkt PVC-materiale som er kledd med nylontrekk. Her sitter du som en liten høvding mens du holder deg fast i armlenene eller i sidemannen. Du har også muligheten til å ta med deg drikke, som kan plasseres i de innebygde koppeholderne. Men tremannstuben er kanskje ikke det opplagte stedet å nyte morgenkaffen. Du bør ha 50 hk eller mer på hekken for å trekke denne.
Mål: 1,60 * 178 centimeter. Pris: 3495.-

Se video av Radar chase lounge:

 An annen forholdsvis ny vannleke i Norge er Tube Spoon. Dette er en artig 2-manns-tube med opphøyde kanter. Hold fast så lenge du orker. Størrelsen er 135 x 170 centimeter, og prisen er 2404 kr på watski.no 

Vannski

Vil du ha litt mer kontroll over bevegelsene bak båten er kanskje ski en bedre løsning. Wakeski er på full fart inn i det norske markedet.

-Wakeski er en slags twintip-ski, som vi kjenner fra slalombakken. De er bygd som et wakeboard, og du har muligheten til å gjøre langt flere triks enn du har med tradisjonelle vannski, sier Andreas Klausen, salgssjef for wakeshop.no. 

Foreløpig er skiene forholdsvik kostbare, noe som har ført til at interessen ikke har vært den helt store. Bare skiene koster fra 3795 kroner. Skal du ha en komplett pakke med bindinger og støvler kommer prisen opp i seks tusen kroner. 

Her demonstrers wakeski:

Såkalte slalomski har også blitt mer populært de siste årene. I realiteten kjører du på èn stor vannski. Det kan være en fordel å mestre vanlig vannskikøring før du begir deg ut på tur med slalomskien.

-Vi ser at stadig flere velger slalomski, men det er fortsatt wakeboard det går mest av, sier Klausen.
 
Les også: Gøyere på vannet. Ny mixmaster-tube som roterer i den retningen du beveger deg.

Mer info og priser finner du på www.wakeshop.no og www.watski.no 

(22.06.2010)