Generasjons-RIB

Amerikanske Walker Bay lanserer i disse dager to nye RIB-er under navnet Generation 390 og Generation 430. (13.10.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Den minste RIB-en er 3,9 meter lang og skal romme sju om bord, mens den største skal være 4,3 meter med plass til åtte personer. Skroget i glassfiber har dyp V-bunn, og begge båtene leveres med fem års skroggaranti og ti års garanti på Hypalon-pølsene.

Utseendemessig har RIB-ene bred kropp og smalner foran. Styrekonsollen er plassert akter bak en liten, sotet vindskjerm, mens setet har høye polstringer i sidene for ekstra støtte ved krappe manøvreringer. Sittegruppen på fordekket er L-formet og skal også fungere som en solseng. Ellers skal de to RIB-ene være utstyrt med trappetrinn i teaklaminat både foran og akter, med et styverom akter skjult under en hydraulisk like. Også under sitteplassene skal det være godt med styverom.

Drivstofftanken er innebygget for mest mulig utnyttelse av plassen, men skal være utstyrt med en såkalt quick-løsning som gir enkel tilgang til batterikammeret. Koppholdere, holder for fiskestang, integrerte kryssholt og LED-navigasjonslys er også noe av utstyret generasjons RIB-ene leveres med. Teleskopisk vannskistang og badestige for vannsport er også et alternativ.

Fra før produserer Walker Bay oppblåsblare kajakker, flåter og små joller, men satser nå også på velutstyrte RIB-er i mellomklassen.