Vaagen Båtbyggeri konkurs

Gjeldsforhandlingene lykkes ikke for Vaagen Båtbyggeri i Aukra. Nå er båtprodusenten konkurs. (13.11.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen
► Vaagen i gjeldsforhandlinger

Etter negativt årsresultat de to siste årene inngikk Vaagen Båtbyggeri AS gjeldsforhandlinger for å bli enige med kreditorene. Med ordrer på sin nye Vaagen 40 og frisk kapital hadde romsdalingene også god tro på at de skulle klare å få virksomheten på rett kjøl.

Ikke nok kapital

Men gjeldsforhandlingen fikk ikke positiv utgang for båtbyggeriet som ikke fikk inn nok kapital: Onsdag meldte NRK Møre og Romsdal at Vaagen Båtbyggeri er konkurs, i det som som i år var båtbyggeriets 25-årsjubileum.
- Det er ikke spesielt hyggelig å se livsverket sitt gå rett i dass, sier daglig leder Svein Mathiassen. Med en så kraftig lavkonjunktur i markedet hjalp det ikke med framtidige ordrer på blokka. Frisk kapital i form av 1,5 millioner kroner fra kommunen var heller ikke nok til å redde båtbyggeriet.

Krisemøte

12 arbeidsplasser står nå i fare for å gå tapt, men kommunens ordfører har torsdag tatt initiativet til et møte i håp om å kunne bidra til å redde båtbyggeriet. Mathiassen øyner et ørlite håp om at Vaagen Båtbyggeri skal kunne fortsette i en eller annen form, men påpeker at ting tar tid. I følge båtbyggeren skal blant annet to lokale aktører være villige til å gå inn med kapital.

Øyner håp

Den daglige lederen tror at Vaagen Båtbyggeri i sin størrelse har større mulighet til å være tilpasningsdyktige enn andre konkursrammede båtprodusenter, som for eksempel Askeladden, og håper at virksomheten på en eller annen måte tross konkurstrusselen skal kunne videreføres.
- Vi har en fin båt og et bra skrog som kan benyttes i en eller annen form. Vi får se, sier Mathiassen.