Snart klar med ny Vaagen-modell

Vaagen boats vil snart kunne vise frem sin stolthet 420. Dårlige tider i bransjen har gjort at de kvalitetsbevisste gutta har hatt rikelig med tid til å finjustere alle detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Vaagen Boats i Aukra ble startet i 1983. I 2008 gikk verftet konkurs, men er nå oppe og står igjen under navnet Vaagen Boats AS.
Nå satses det friskt på at Vaagen 420, som er en oppgradert versjon av Vaagen 40, vil bringe gode tider til nord-vestlandet.

- 420 har fått ny hekk og oppbevaringsrom og sittegruppe på akterdekket. Deler av innredningen er også oppgradert, sier Frank Harale Vestad i Vaagen boats til Båtmagasinet.

Staben i Vaagen boats teller i øyeblikket fem mann. Disse jobber med å gjøre endringer basert på kunders tilbakemeldinger.
40-foteren fra Vaagen ble testet i Båtmagasinet i 2008. Der fikk den gode skussmål. Men de minuser som fulgte vår test har mannskapet i Vaagen tatt på alvor og utbedret i sin nye model 420.

En annen nyhet som vil komme med den oppgraderte versjonen av Vaagen 40 er muligheten for levering med ZFs nye singel-pod-system.Standard motor er en NEF Iveco N 67 på 450 hk og V-gir som gir en marsjfart på 22 knop. Dette er den mest økonomiske hastigheten med 2,2 liter på nautisk mil. Toppfart vil ligge på rundt 25 knop. Største standardmotor med V-gir er en NEF 67 på 560 hk. Toppfart vil her bli rundt 30 knop.

Etter planen skal nye Vaagen 420 sjøsettes i første halvdel av 2011.

-Noe gjenstår planmessig på interiør, men det vil komme på plass i løpet av januar, sier Vestad.

Flere bilder og mer info på www.vaagenboats.no

(09.12.2011)