Kommunen redder båtbyggeri

Aukra kommune har gått inn som medeier og får dermed konkursrammede Vaagen Båtbyggeri opp og stå igjen. (29.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Vaagen i gjeldsforhandlinger
Vaagen Båtbyggeri konkurs

Etter negativt årsresultat i 2006 og 2007 fikk båtbyggeriet problemer og inngikk gjeldforhandlinger i fjor høst, før konkursen var et faktum et par måneder senere. Nå seiler derimot båtbyggeriet i Møre og Romsdal videre under nytt navn - Vaagen Boats.

1,7 millioner

NRK Møre og Romsdal melder at Aukra kommune har sagt ja til å gå inn som medeier i eiendomsselskapet Vågen Eiendom AS, noe som var en viktig brikke for å få økonomi i et nytt båtbyggeri. Til sammen skal kommunen ha sprøytet inn rundt 1,7 millioner kroner, noe som tilsvarer 62 prosent av aksjekapitalen.

Produksjonen i gang

Virksomheten fortsette med seks ansatte, noe som er en halvering i forhold til tidligere, og bygg nummer 38 i Vågen 40-serien skal allerede være under produksjon. I tillegg til å satse sterkere på skyssbåtmarkedet med sin nye 40-foters flybridgebåt som ble introdusert i fjor, skal Vaagen Boats også ta på seg oppdrag knyttet til reparasjon og restaurering.

Nøkkelpersoner fortsetter

Jan Knutsen, gründer bak Vaagen Båtbyggeri, skal forsette i det nye båtbyggeriet og ha ansvar for produksjonen, mens Svein Mathiassen også blir med videre som daglig leder.