Ny driv for Vaagen Boats

Med Aukra kommune og fem nye eiere om bord, satser konkursrammede Vågen Båtbyggeri nå videre på båtproduksjon, reparasjon og forsikringsskader under nytt navn og med nye eiere. (12.10.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Vaagen i gjeldsforhandlinger
Vaagen båtbyggeri konkurs
Kommunen redder båtbyggeri

Det har vært midlertidig drift i selskapet Vågen Holding frem til nå, men fra 1. oktober er det Vaagen Boats AS med totalt seks ansatte som skal bringe båtbyggertradisjonene fra båtprodusenten i Møre og Romsdal videre.

I drift

- I inneværende år har vi stort sett jobbet med reparasjoner, ombygginger og produksjon for andre i samme bransje. I dagens markedssituasjon innser vi viktigheten av å ha flere ben å stå på, sier Jan Knutsen som er med som daglig leder i det nye selskapet. Knutsen startet i sin tid båtbyggeriet i 1983 sammen med broren Malvin. Knutsen forteller videre at Vaagen Boats AS nå jobber med to konkrete prosjekter med utgangspunkt i skroget til Vaagen 40.
- Dette er yrkesbåter til forskjellige aktører inne reiseliv og kystnæring. Det nye selskapet skal også videreutvikle Vaagen 40, og Knutsen lover noen spennende endringer basert på kundenes erfaringer og tilbakemeldinger.

Gikk konkurs

Tidligere Vågen Båtbyggeri gikk konkurs etter at de inngikk gjeldsforhandlinger men ikke klarte å få inn nye eiere og nok kapital til å kunne fortsette. Store forsinkelser knyttet til utviklingen av ny båtmodell, forsinkelser i produksjonen og flytting til nye produksjonslokaler skal være hovedårsaken til de økonomiske vanskelighetene.

Stigende interesse

Stigende interesse for Vaagen 40, spesielt i skyssbåtmarkedet med begrenset passasjersertifikat for inntil 12 personer, gjorde likevel at en fortsatte å jobbe for videre produksjon av flybridgebåten. Som Båtmagasinet skrev tidligere i år, fikk etter hvert konkursrammede Vaagen Båtbyggeri nye eiere på plass, og nå er altså Vaagen Boats AS i full drift. 
- Vi er nå fem personer som jobber på heltid, men regner med at vi kan øke til seks etter hvert.

Kommunen inn som eier

På eiersiden har Vaagen Boats AS blant annet fått inn Aukra kommune, som skal ha spyttet inn rundt 1,7 millioner kroner i frisk kapital. I tillegg har båtprodusenten fått inn fem nye eiere.
- Planen er å starte forsiktig opp med produksjon av tre- fire båter basert på Vaagen 40 i året i løpet av neste år, samt fortsette med reparasjon og vedlikehold av alle typer båter.