Avsluttet på topp

Racerbåtfører Marit Strømøy avsluttet sesongen med en femteplass i VM i Formel 1 i Sharjah. (21.12.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

- Dette var mitt beste løp i F1 noen gang. Det er deilig å avslutte sesongen med en plassering blant de fem beste, forteller Marit.

Rotterace

En travel VM-sesong er dermed avsluttet, med seks løp på tre uker i Qatar, Abu Dhabi og Sharjah i De forente Arabiske Emirater, noe som har tæret på både utstyr og kropp for 33-åringen. Faktisk lå Strømøy an til en aldri så liten sensasjon i de to første løpene i Qatar, da hun et kvarter inn i racet kjørte seg opp til fjerdeplass.

Løpene var preget av høye bølger og mye vind, og som mange andre ganger i sesongen fikk racerbåtføreren problemer med powertrimmen og endte på 10. plass. 
– Vi har hatt en del problemer med trimmen som blir for varm og låser seg, men vi fant ut av problemet og nå fungerer det, sier Marit.

Etterlengtet pause

Fra Qatar bar det deretter videre til Abu Dhabi og Sharjah, hvor hun altså kjørte inn til to sjuendeplasser og avsluttet med femteplass.
– Siste løpet i Sharjah var en pine for kroppen. Timene før start brukte jeg hos fysioterapeuten som forsøkte å behandle betennelse i armene og en vond nakke. Det skal bli godt med noen uker pause for kroppen.

I år har sandefjordingen kjørt 23 løp fordelt på fire forskjellige serier. VM i F1 var hovedsatsningen i denne sesongen, og her kan Strømøy oppsummere med ti plasseringer blant de ti beste i årets sesong. Foruten dette har hun vært på pallen to ganger i Sør-Afrika, samt på pallen i 24-timers løpet og på pallen i F2.

Kort juleferie

Etter en bra sesong er nå F1-utstyret på vei tilbake til Europa for klargjøring og testing frem mot neste sesong. VM i Formel 1 starter igjen allerede i april, men Strømøy skal i sving igjen i januar i Sør-Afrika.
– Løpene i Sør Afrika er bra trening, men hovedfokus ligger på VM-serien og teamet der. Den norske jenta skal trolig fortsette for Team Azerbaijan og er nå i forhandlinger om detaljene.

Historiske mål

Teamet ble totalt nummer tre i World Cupen bak Team Abu Dhabi og Italienske Zepter.
– Neste år vil målet være og hele tiden ligge blant de fem beste og være første kvinne på pallen i F1-løp, avslutter Marit.

Powered by Labrador CMS