Uttern-båter bytter navn

Skaperne av Uttern-båtene presenterer nå tre tidligere Uttern-modeller i eget navn, samt en splitter ny daycruiser. (11.01.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Sandström- familien har produsert båter siden 1960-tallet, men er kanskje best kjent som skaperne av de populære Uttern-båtene.

Uttern til Polen


Etter å ha blitt kjøpt opp av Brunswick i 1996, har svenskene gjennom Sandström Innovation vært underleverandør til Uttern-båtene, i tillegg til å ha utviklet sitt eget småbåtprogram. I høst ble det derimot slutt på Uttern-samarbeidet etter at Brunswick flyttet alt utstyr og produksjon til Polen.

Relanserer Uttern-båter


Den svenske familiebedriften seiler likevel i medvind , og kan i følge Maria Sandström skilte med økt salg fra 2008 til 2009 med hele 70 prosent. Nå satser de videre og har tatt tilbake tre av modellene som ble solgt under Uttern-navnet, i tillegg til å utvide båtproduksjonen ved fabrikken i Norrlångträsk med en egen daycruiser. Det er de tre modellene Uttern A51, A56 og C56 som nå videreføres under navnet Sandström A51, A56 og C56.

Ny daycruiser

I løpet av våten 2010 kommer Sandström også med en ny 570 daycruiser med overnattingsmuligheter, og båtprodusenten har dermed 15 ulike modeller i størrelse 3,40 meter til 5,70 meter, fordelt på tre ulike serier. Basic-modellene er båter for ro- og motor opp til 50 hk, mens de selvlensende Classic-båtene er i størrelse fra 4,30 meter til 5,60 meter med mer påkostet påbygg og rekker.

Populær i Norge

- Vi forventer ytterligere økt omsetning i 2010, sier Maria Sandström, og forteller at flere av de norske forhandlerne som har solgt de tidligere Uttern-modellene, også er interessert i å fortsette å selge båtene under navnet Sandström.
- Våre "Uttern-båter" har solgt veldig bra i Norge. 
Sandström A51, A56 og C56 kan prerigges for Mercury-motorer, men den svenske produsenten opplyser at de ikke bundet opp til noen motorleverandør.