Det skjer på Christian gaard

Bortgjemte Christian gaard i Trandal byr denne sommeren på et variert underholdningsprogam. Har du mulighet bør du legge ferden til Hjørundfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den vakre gården innerst i Hjørundfjorden er blitt et yndet reisemål for båtturister de senere årene. De nye driverne Lenita, Toril og Daniel, alle med etternavn Storeide, tok over etter at far og ektemann Frank Storeide døde i vår. (les portrettintervju med ildsjelen som bygde opp garden fra 1500-tallet) I Franks ånd drives stedet videre, med et variert underholdningsprogram til glede for båtturister og andre tilreisende.

 
Christian gaard drives nå av f.v Lenita, Toril og Daniel Storeide. Foto: Sunnmørsposten

Allerede på lørdag kan du få med deg Steinar Engelbrektson band.
2-3 juli blir det bluesfestival på gården, med blant andre Reidar Larsen på programmet. Et svært populært arrangement som i fjor trakk 1300 mennesker til den lille bygda med fem innbyggere.

Underholdning blir det hver helg gjennom hele sommeren. Skilsmissefestivalen med Sputnik starter 23. juli. Men hva er egentlig en skilsmissefestival? Spørsmålet går til 20 år gamle Daniel Storeide som sammen med mor og søster har tatt over driften av stedet. 

-Hehe, det var min far som fant opp dette. Det er en festival der skilte kan møtes. En festival for de som vil skille seg, og en festival for de som vil se på hvordan de skilte har det, sier han.
 
Det er andre året festivalen arrangeres, og Daniel legger til at det var mange som fant hverandre her i fjor. 

Hvorfor bør man legge turen innom Christian gaard denne sommeren?

-Det er mange grunner til det, men den beste grunnen vil du forstå om du setter deg på terrassen her og kikker utover fjorden, sier Storeide.

Beliggenheten er nydelig og utsikten mot Sunnmørsalpene spektakulær, og når det i tillegg serveres god mat og drikke, krydret med musikk og underholdning, blir gården et flott stoppested. 

Christian gaard har vært en suksess fra starten i 1999. Noe som har ført til stadige utbygginger. Nytt av året er helt nytt kjøkken. Der skal kokkeutdannede Lenita Storeide stå bak grytene i sommer, mens lillebror Daniel betjener baren.

-Allerede i påska begynte båtturistene å komme, sier Daniel. Han håper og forventer at det blir storinnrykk når fellesferien setter inn.

-Nå er vi bare avhengig av at været spiller på lag med oss. Da blir det mye folk og god stemning her, i den lille bygda vår.

Mer info finner du på www.christian-gaard.no

(23.06.2010)