Tømmer havaristen for olje

Tirsdag starter tømmingen av havaristen "Full City" utenfor Langesund i Telemark. (04.08.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: Atle Knutsen

I løpet av tirsdagen skal "Smit Salvage" begynne å pumpe olje fra det havarerte skipet over i en ekstern lekter. Tidligere har det blitt sikret store mengder olje fra ødelagte tanker og over i intakte tanker, men nå starter altså selve tømmingen av skipet.

Værmeldingene sier vindreining til sørøst med svak styrke og lett skyet vær med gode siktforhold. Kystverket håper dermed på å endelig få gjennomført turen med overvåkingsflyet for å kartlegge situasjonen. Til nå har det blitt registrert oljesøl så langt sør som Mandal.

Havaristens forsikringsselskap har etablert kontaktpunkt for innrapportering av skader på privat eiendom, brygger, tauverk, båt og så videre i forbindelse med oljeforurensingen, skal innrapporteres til Tirco Wesmans AS, tlf: 40 00 43 88, mobil: 93 48 90 25 og e-post: office@tirco-wesmans.no.

Båtfolket blir bedt om å la båten bli liggende der den er, og heller sørge for annen type transport til lands eller Taxibåt. Hyttefolk som "må" til og fra hytta bes vurdere om de kan avlyse eller utsette reisen, eller benytte Taxibåt. Folk bes også om å ikke selv vaske båtene og spre olje unødig på sjøen, da det etter hvert blir opprettet egnede vaskesteder med oljeavskiller.