Forbedret teknikk fra Tohatsu

Den japanske påhengsmotorprodusenten Tohatsu fornyer stadig sitt modellutvalg. Etter at den tradisjonelle totakteren ble forbudt på markedet, har Tohatsu utviklet både firetaktsserien og totaktsserien med innsprøytingsteknikk.

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

Nå kommer en ny firehester, femhester og sekshester med firetaktsteknologi og 75/90-hester med totaktsteknologi i TLDI (Two stroke Low pressure Direct Injection)-serien. Fire, fem- og seks-hesterne er samme motorkonstruksjon som tidligere modeller, men de har fått ny lay-out, med blant annet gearskifte i front isteden for på siden og både bensintilkobling for ekstern tank og innebygget tank samt noe lengre rorkult.

Sekshesteren kommer også som seilbåtutgave med lading og regulator som standard. Dette er tilleggsutstyr på de øvrige.
De nye 75- og 90-hesterne er også samme grunnkonstruksjon som tidligere, men har fått en del forbedringer som gjør at den klarer alle nye utslippskrav, blant annet gjennom nye injektorer med høyere trykk, forandret injektorvinkel og tennpluggplassering. Den har også fått ny gearutveksling som gir raskere akselerasjon og en ny og kraftigere starter som gir lettere start i kaldt vær. Motorene er klare for levering til 2011-sesongen.

(7.12.2010)