Nødmelding på e-post

Eivind Nygaard fikk motorstopp og strandet på en holme hvor han ble sittende i ti timer før redningsmannskapene fant ham. En PC med trådløst internett ble redningen. (16.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Lørdag natt var Nygaard på vei fra Haugesund til Skjoldastraumen i båt da han plutselig fikk motorhavari. Via mobiltelefon fikk han gitt beskjed til foreldrene, før han strandet på en holme og gikk tom for strøm på mobiltelefonen.

Om bord hadde han heldigvis med seg PC-en sin, og før også denne gikk tom for strøm fikk han via msn varslet samboeren om at han satt på en holme med et hus på. Redningsaksjon ble satt i gang, og letemannskaper søkte etter Nygaard gjennom natten. I titiden søndag morgen fant Redningsselskapets frivillige sjøredningskorps i Stavanger fram til Nygaard som hadde strandet på Åtholmane.

- Det var en lang natt og jeg fikk ikke mulighet til å sove. Det var kaldt, og jeg holdt meg nær sjøkanten for å se etter båter. Men det var lite båter der ute, sier Nygaard til Haugesunds Avis. I følge lokalavisa skal den uheldige havaristen ha kommet seg inn på hytta på holmen hvor det var radiokommunikasjon, men uheldigvis ingen strøm.