Hummerfisker nesten drept

Tor Atle Stagersnes fra Grimstad opplevde sitt livs drama da han måtte hoppe fra båten etter at tegnetau fra en annen båt satte seg fast i propellen på båten hans. Sekunder senere ble båten knust mot fjellet. (20.10.09)

Publisert Sist oppdatert

Stagersnes var fredag på hummerfiske i friskt vær, da det hele utviklet seg til å bli nærmest en kamp på liv og død. Tegnetauet fra en annen fisker viklet seg inn i motoren og mens Stagersnes fortvilet forsøkte å skjære tauet bort, drev dønningene ham nærmere og nærmere fjæresteinene.

Holdt hodet kaldt

- Jeg hadde mer enn nok med å holde meg fast i båten. Å hoppe i sjøen var ikke noe alternativ, da hadde jeg blitt slått i hjel mot fjellet, forteller han til Agderposten. I løpet av sekunder måtte Stagersnes ta en beslutning, og valgte å ta sjansen på å hoppe i land idet båten hans ble slått opp langs fjellet. I det båten var på det høyeste tok han sats og klarte akkurat å karre seg i land. Sekunder etter så han båten sin bli knust mot fjellet, og fikk varslet en kamerat etter å ha tatt bilde av båten med mobiltelefonen sin som han fikk fisket opp fra overlevelsesdrakten. 

Skuffet

– Jeg ringte først redningsskøyta, men de mente jeg kunne klare meg fint selv, ettersom jeg var uskadd og på fastlandet. Greit nok, men de behøver ikke å regne med at jeg fornøyer medlemskapet der, sier han surt til lokalavisa. Da været ble roligere fikk Stagersnes hevet båten sin, en Skarpnes 6800. Den var da totalvrak.

- Ble skremt

– Da jeg så skadene på båten og fikk opplevelsen litt på avstand forsto jeg hvor nære jeg var at dette virkelig kunne gått galt. Det er skremmende å tenke på, sier småbarnsfaren til Agderposten.