Mestermøte på vannet

I dag møttes tre av Norges fremste motorsportsutøvere til en uvanlig kappestrid på vannet.

Publisert Sist oppdatert

Dakar-helten Pål Anders Ullevålseter og den regjerende Europamesteren i rallycross, Sverre Isachsen, er vant til motor og fart, men i dag fikk de en utfordring utenom det vanlige. Gjennom sin felles samarbeidspartner Relekta ble de invitert til å prøve offshore-båten til Christian Zaborowski i Oslofjorden.

 

-Jeg har en offshore 2-båt som jeg skal bruke i rekordforsøket mellom Tvedestrand og Skagen senere i sommer. Men jeg trenger en pilot til å styre, og da ønsket jeg å teste ut Pål Anders og Sverre, sier Christian Zaborowski, som selv er throttlemann. 

 

Team Relekta Skagerrak skal bruke en offshore 2-båt med mer enn 1250 hestekrefter og en toppfart på over 100 knop. Målet er å komme seg til Danmark på under en time, men det er ennå ikke avgjort hvem som skal være pilot.

 

-Jeg synes både Pål Anders og Sverre imponerte, men det var tydelig at Sverre var mer vant til å holde i et ratt enn Pål Anders. Men begge er jo vant til fart og klarte seg bra bra.

 

Sverre Isachsen var førstemann som fikk prøve seg i den trange båten.

 

-Utrolig morsomt, og noe helt nytt. Jeg har aldri gjort noe liknende tidligere, men jeg synes det gikk bra. Det var ikke så høye bølger, og det skal jeg kanskje være glad for. Men får jeg tilbud om å være med på rekordforsøket så stiller jeg opp, sier Sverre Isachsen.

 

Pål Anders Ullevålseter er imidlertid mer usikker.

 

-Jeg synes også det var utrolig gøy, men om jeg skal drive noe mer med båtsport må jeg tenke litt på. Blir det høye bølger tror jeg man fort kan slå seg oppi der. 

 

Team Relekta Skagerrak kommer uansett til å fortsette dialogen med både Isachsen og Ullevålseter – kanskje det blir en plass på podiumet i denne idrettsgrenen til sommeren?