Fikk nordisk designpris

Den finske aluminiumsbåten Silver Condor vakte stor oppmerksomhet da den ble lansert sommeren 2007. Særlig ble førermiljøet omtalt med begeistring. Når har Condoren også fått pris for det nyskapende førermiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Silver Condor ble nemlig tildelt den nystiftede prisen Boat Innovation Award under Scandinavian Boat Show i Stockholm i november. Prisen skal premiere kreative ideer som utvikler båtlivet i Norden, og vinneren kan være en båt eller en detalj som viser betydelig ”innovasjonhøyde”.
Juryen er sammensatt av åtte av våre fremste og mest erfarne nordiske båtjournalister. Juryen begrunnet sin beslutning slik: Å kjøre motorbåt kan være som å kjøre bil på en dårlig skogsvei. Likevel har ikke fritidsbåtenes førerplasser blitt utviklet som i for eksempel biler.
Silver Condor 730 har endret på det. Silver har satt ergonomi og funksjonell førerplass i sentrum. Båten har fjærende stoler, justerbart ratt, komfortabel midtkonsoll, samt alle funksjoner lett tilgjengelig. Strømbryterne er logisk plassert og plotteren har fått en dedikert plass mellom fører og passasjer. Silver Condor 730 er uten tvil et forbilde for fremtidens motorbåter.