Norsktilpasset RIB-serie

I samarbeid med Silver Marine introduserer Holmen Marine en ny sporty RIB-serie - spesialtilpasset norske forhold. (04.01.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Den nye RIB-serien Nordic Line består av en rekke RIB-er i ulike størrelser, og vises for første gang fram under messen i Düsseldorf den 23. -31. januar.

Nemo-båtene leveres i størrelse 2,4-3,3 meter, mens Angel RIB 300 og 330 er spesialtilpasset barn og unge med sitteplass og separat styrekonsoll med plass til to personer. Captain 360B er spesialtilpasset aldersgruppen18 år, med sitteplass til to og separat styrekonsoll, samt sitteplass foran styrekonsollen. For de som ønsker seg en litt større båt kan 14 foteren Captain 420B være et alternativ. Den største selvlensende RIB-modellen, Phoenix, leveres i serie på 530, 580 og 660, med puter, badestige og hydraulisk styring.

Alle modellene bygger på samme skrog som tidligere modeller fra Silver Marine, og de største har seteputer, lys, targabøyle og feste for vannsport som standard. Alle modeller leveres også med trekk, samt vanntette vesker til putene som kan låses til båten.

RIB-ene er produsert i Shanghai, men Holmen Marine har vært aktivt med i utarbeidelsen av båtene.
- Det er mitt design, i samarbeid med Helly Hansen Pro, så disse båtene er absolutt spesialtilpasset norske forhold. Du kan godt si at de er tilpasset 360 dager med drittvær, smiler Ricky Kallevig fra Holmen Marine.
Han har store forventninger til den nye serien, spesielt de mindre modellene som han mener skal ha en overkommelig pris for de aller fleste og ligge betydelig lavere enn andre RIB-er i samme størrelse.

I følge Kallevig er PVC-tubene Valmex produsert av tyske Mehler Haku, mens gummi og øvrig utstyr er produsert i Italia.
- Båtene vil også bli solgt i Sør-Europa, men da med lysere fargekombinasjoner og muligens hypalon istedet for PVC.