Ny brite i byen

Den nye Sealine F46 skal først presenteres i september, men allerede nå letter britene litt på sløret og viser fram flaggskipet som slår an tonen for sin nye designlinje i F-serien. (08.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

F46 har samme brede skrog som fjorårets nyhet SC47, noe som skal gi både større stabilitet og mer boltreplass. Innvendig er det lagt vekt på gjennomgående og åpne planløsninger med areal som kan integreres i hverandre, - for eksempel doble glassdører som kan foldes sammen mellom salong og uteareal . Møblene er spesialdesignet slik at de skal passe sammen enten en ønsker å ha ett stort areal eller to separate områder.

I følge Sealine skal flybridgen være den største på markedet blant båter i denne størrelsen. Her er det plass til å servere ti personer, med wetbar utstyrt med grill, ismaskin og kjøleboks. Etter måltidet kan en slappe av i en C-formet solseng som bukter seg rundt styrekonsollen i midten – alt beskyttet bak en vindskjermen. Også på fordekket er det plassert en solseng.

Båten er spesialtilpasset pod-drevsystem, enten Cummins Mercruiser Zeus eller Volvo Penta IPS, med integrerte trimplan som skal redusere planingsterskelen og øke akselerasjonen. Startpris for en F46 med 2 x Cummins Mercruiser Diesel QSB 5,9 med 480 hk (totalt 960 hk) Zeus Pod drive-motorer, ligger på rundt 399.950 britiske pund eksklusiv mva, eller i overkant av fire millioner norske kroner.