Scand Boats-start mandag

Allerede mandag blir det aktivitet igjen ved konkursrammede Scand Boats lokaler på Haslatangen i Fevik. Da starter nye eiere, med Terje Bårdsen i spissen, opp igjen båtproduksjonen. (22.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: Atle Knutsen

Scand Boats tilbake i Baardsens eie

I følge Bårdsen, som er bror til tidligere eier og daglig leder Tor-Egil Baardsen som ble bedrageridømt for skatteunndragelser, skal produksjonen konstrere seg om modellene Scand Dynamic 9200, Scand 29 Baltic og Scand 360. Om det blir noen nye Scand-modeller i løpet av 2009 ønsker ikke Bårdsen å si noe om ennå, men legger til at det nok er duket for en overraskelse under båtmessa i Arendal som starter 21. mai.

Som Båtmagasinet har skrevet i en tidligere artikkel kjøpte Bårdsens selskap Ocean Vision AS nylig opp konkursboet etter Scand Boats AS, noe som blant annet omfatter produksjonsrettigheter og merkenavn, for mellom 2-3 millioner kroner.
- Ettersom vi nå eier rettighetene til navnet, vil det bli noen formelle endringer i hvilket selskap produksjonen blir lagt under, sier Bårdsen, som gjennom sitt selskap Team Boat AS skal ha fått med seg pengesterke samarbeidspartnere som for eksempel gründer Arne Lunder som gjennom salget av gullsmedkonsernet Panorama for et par år siden ble mangemillioner. I følge ligningen fra 2007 skal Lunder ha en formue på 24 millioner kroner.

Produksjonen vil dermed trolig starte opp igjen under samme navn som selskapet som gikk konkurs. Bårdsen sier til Båtmagasinet at det formelle ennå ikke er helt på plass, men bekrefter at samarbeidspartnerne i Team Boat AS skal være med videre i produksjonsselskapet som da trolig vil få navnet Scand Boats AS.

Powered by Labrador CMS