Dramatisk båtbrann i Hurum

Tett fortøyd med andre båter på begge sider, begynte daycruiseren å brenne natt til søndag ved Sandspollen i Hurum. Bare rask reaksjon fra en annen båteier gjorde at brannen ikke fikk langt alvorligere konsekvenser. (10.08.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Alle foto: Redningsselskapet

En snarrådig båteier fikk meldt fra om brannen over VHF klokka 03.03. Bare sju minutter etterpå var mannskapet på Redningsskøyta på Oscarsborg på plass og fikk startet slukkingen umiddelbart. Da var båten allerede fullt overtent med kraftig varme og røykutvikling.

Sandspollen er en av de mest populære uthavnene i Indre Oslofjord, og Scand 7600 Dynamic-båten som tok fyr lå tett i tett med mange andre båter med sovende mennesker om bord. Hadde det ikke vært for den raske reaksjonen til vedkommende som fikk meldt fra om brannen, og redningsmannskapet som kom raskt til stedet, kunne brannen ha utviklet seg til et langt mer alvorlig scenario.

Nabobåtene fikk varslet hverandre ved å dunke i skrogsidene, og ble etter hvert evakuert. Om bord i båten som tok fyr var det to personer som fikk tatt seg ut og som bare ble lettere skadet i den dramatiske båtbrannen. Redningsskøyta fikk relativt raskt kontroll med brannen, og fikk etter hvert bistand av brannvesen, politi og legepersonell. Da brannen var slukket var det ikke mye igjen av båten.