Startskuddet går i kveld

De 550 plassene blir revet bort i løpet av få minutter. I kveld må alle foreldre merke seg klokkeslettet 18.00. (22.10.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen
Foto: Tomm Murstad Sjøleir

Klokka 18.00 i kveld er det ikke bare tid for Barne-TV, men da åpner påmeldingen til den svært populære Tomm Murstad sjøleir, som denne sesongen feirer 50 år. Å melde seg på til sjøleiren har nesten vært like vanskelig som om å melde seg på til Birkebeineren, hvor plassene blir revet bort bare i løpet av få minutter.

Forberedt

Årets påmelding blir nok intet unntak, og skal du ha håp om å få en plass for dine håpefulle, må du altså være godt forberedt foran tastaturet og være på nett i kveld klokka 18.00. 
- Vi har vi gått igjennom datasystemene gang på gang, sier Anniken Murstad, og legger til at hun knapt tør tro på installatørene når de sier at alt skal være i orden til å ta i mot den forventede pågangen. I fjor gikk systemet veldig tregt, mens deltagerlistene ble fulltegnet i løpet av fire minutter året før. Året før det igjen krasjet serveren.
- Men vi får jo bare stole på at alt er i orden og håpe på at det ikke blir alt for mange problemer.

Full fres

Tomm Murstad Sjøleir avvikles sommeren 2009 fordelt over åtte uker med plass til 67 deltagere på hver uke. Alle svømmedyktige barn i alderen 10 til 15 år kan melde seg på til leiren som har base på Høyerholmen en halvtimes båttur fra Sandvika i Bærum. Motorbåtkjøring, vannski, wakeboard, kneeboards, tubes, scootere, mageristing, banar, badeland, trampoliner, seiling, sandvolleyball, klatring, perling, singstar og overnattingsturer er litt av det som står på programmet for leirdeltagerne. Kanskje ikke så rart at mange foreldre ringer i forkant og prøver å få meldt på barna sine før selve påmeldingen åpner.
- Det skjer hvert år, men her er det likt for alle.

Utvider

Skulle du være blant de uheldige som ikke får plass på Høyerholmen, kan du gjøre et nytt forsøk onsdag 5. november. Da åpner nemlig påmeldingen til sjøleiren på Killingen i Sandebukta utenfor Holmestrand. I sommer utvidet Murstad sjøleirene til to uker på Killingen, noe som vist seg å være populært. Sommeren 2009 utvides tilbudet her til fire eller fem uker, og Anniken Murstad ser ikke bort fra at det kan være aktuelt å utvide perioden ytterligere hvis den økende interessen forsetter.