Saga feirer 50 med åpen båt

Nærmest rett fra produksjonshallen kommer den nye Saga 310 Open til Sjøen for alle på Lillestrøm. (09.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

- Den nye modellen byr på en svært stor åpen dekkssalong med sitteplass for opp til 12 personer, noe som gjør den ypperlig til dagsturer med mange venner på fjorden, heter det i pressemeldingen.

Saga 310 Open
Lengde: 9,43 m
Bredde: 3,25 m
Vekt: Ca. 4.800 kg 
CE-kategori: C
Maks antall personer: 12
Motor: fra 150-300 hk
Diesel: 420 liter
Vann: 220 liter
Varmtvann: 40 liter
Septik: 100 liter
Sengeplasser: 4+2
Info: www.sagaboats.no

Båten ble akkurat ferdig til Sjøen for alle som starter førstkommende fredag. Det messepublikum får se på Lillestrøm er en fullt utstyrt bobåt/familiebåt som skal egne seg godt for lengre ferieturer. Av utstyr har Saga 310 Open blant annet bysse med kjøleskap og kjøleboks, komfyr med stekeovn og tre kokebluss. Under dekk er det to dobbeltlugarer, samt bad med toalett og dusjmulighet.

I dekkssalongen sitter passasjerene beskyttet bak en stor vindskjerm, og nedfellbar targabøyle kan leveres som alternativ slik at seilingshøyden blir lavest mulig ved passering av broer. Styrepanel med antireflekslakk og ergonomisk utforming, eget kartbord og kartlampe på passasjersiden, ny kalesjeløsning hvor bøylene kan skrues opp og ned med strekkfisklignende beslag slik at du kan ta av og på kalesjen mens duken er løs, i tillegg til solseng akter samt eventuelt også på fordekket, er noe av det Saga 310 Open byr på.

- Skroget er en ren halvplanende konstruksjon med kjøl, strak aksel, ror og beskyttet propell. Dette er en solid og varig konstruksjon, som tåler vesentlig mer enn andre konstruksjoner før det oppstår skader. Andre fordeler med det halvplanende skroget er svært myk gange selv i røff sjø, samt lave driftsutgifter. Skroget er bygget for marsjfart på 20 knop. 

Pris: 1.465.000 med Volvo Penta D4-225 (218 hk). I tillegg til Saga 310 Open stiller Saga Boats ut modellene Saga 415 for første gang på Sjøen for alle, samt Saga 315.