En helt ny Saga

Saga 365 er en helt ny båt utviklet fra bunnen av. Etter planen skal nyheten lanseres i mars/april neste år.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

*Det er utvilsomt en spennende nykommer Saga Boats AS er i ferd med å fullføre fra sine lokaler i Selje. Saga 365 er ikke basert på et eksisterende skrog, men er nyutviklet fra kjøl til mast.

-Her er alt er nytt, sier administrerende direktør i Saga boats, Sølve Refsnes til Båtmagasinet.

Men selvsagt har utviklerne tatt med seg det beste fra tidligere modeller. Trolig vil man derfor se mange klassiske Saga-løsninger også i den nye 365-en. Den nye modellen blir en bakveggbåt med lukket salong og stort akterdekk. Allerede av tegningen kan vi se at Saga har strammet opp linjene og latt formspråket sitt gjennomgå en diskrét modernisering.

Les også: Saga 385 - Staselig flaggskip

Saga 365

Mer fart

-Skroget er en mellomting mellom et halvplanende og et planende skrog, forteller Refsnes.

Båten får mindre kjøl og bredere chine for å gi høyere fart og bedre stabilitet. Med en Volvo Penta D6 435 skal båten klare opp mot 30 knop på topp. Om vi ser 30-tallet på knopmåleren er det i så fall helt nye takter fra produsenten som er best kjent for sine halvplanende skrog med fartspotensiale på rundt 20 knop.

-Det er en båt som skal appellere til de som har for eksempel en 315 i dag, sier Refsnes.

Planen er å lansere den nye modellen i mars/april 2012. Men før den tid vil det bli premiere på en annen nyhet fra Saga. 320 Sun Top er ventet allerede i februar neste år.

Saga

320 SunTop

Vi kommer tilbake med mer informasjon om begge modellene.

Se flere bilder på www.sagaboats.no

(30.11.2011)