Topp 10 for Marit

Racerbåtfører Marit Strømøy kjørte i helgen inn til to nye topp 10-plasseringen under VM i Formel 1 i Russland. (10.08.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

– Jeg er godt fornøyd med løpene i helgen, men jeg begynner å kjenne lukten av en topp fem plassering, sier Marit Strømøy. Løpet gikk på Neva elven midt inne i byen i St Petersburg i Russland under tøffe forhold.

Syvendeplass

Lørdagens VM-runde startet bra for Marit med en fin gjennomkjøring på første frie trening. I tidstreningen kom hun imidlertid veldig sent ut da teamet måtte reparere en begynnende sprekk i båten. Tidstreningen endte i en sekstende plass på brygga og sandefjordsjenta kjørte seg opp til syvende. 
– Med tanke på utgangspunktet var dette en veldig bra plassering. Til tider mye sjø og kort bane gjorde det veldig vanskelig å kjøre forbi, så jeg er godt fornøyd med den opphentningen.

Teamet vant


I det andre løpet startet Marit i startsport tretten og ble nummer ti. I alt fem verdifulle VM-poeng ble beholdningen for denne helgen for 32-åringen, mens Jonas Andersson, Marits teamkollega i Team Azerbaijan, vant søndagens løp. Teamet ligger nå som nummer to i sammendraget.

F2 neste


Neste VM-løp i F1 går i Kina i oktober. Etter dette skal Marit kjøre seks løp i Midtøsten før serien slutter rett oppunder jul. F1-utstyret er nå i containere på vei til Asia. I tiden frem til oktober skal Marit kjøre en del F2 med sin egen båt. Allerede om snaue to uker er det løp på hjemmebane i Drammen under Elvefestivalen. 
– Det skal bli moro å kjøre i Drammen igjen. Jeg skal teste en del F2 i førstkommende uke. Det tar litt tid å vende seg fra F1 til F2 båten, men vi håper på et bra resultat i Drammen.