Pauline-krangel kan ende i retten

Jekta Paulines ferd så ut til ende hos Stiklestadsmuseene, men kan nå i stedet ende i rettssak etter en pengekrangel. (06.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det er det to partene Toppseil A/S og Egge Museum som ikke blir enige. Partene skal i følge Trønder-Avisa ha gått flere runder uten å bli enige, og begge har nå skaffet seg advokat.

Stridens kjerne består i at selskapet Toppseil A/S krever betaling for vedlikeholdarbeid som de har utført på jekta, estimert til mellom 300.000-500.000 kroner. Toppseil A/S holdt "Pauline" operativ i flere år, men sa i 2007 opp avtalen med Egge Museum. Jekta ble overlevert i topp stand etter at det var gjennomført omfattende vedlikeholdsarbeid på båten, og det er oppgjøret for noe av dette arbeidet det nå krangles om.

Styreleder ved Egge Museum mener på sin side at Toppseil A/S ikke har krav på noe som helst, men vil ikke gå i nærmere detalj overfor lokalavisa. Stiftelsen Egge Museum eier nå jekta, men har ikke hatt økonomi til å drive denne. De har derfor lenge jobber for at "Pauline" skal bli en del av Stiklestadmuseene, i tillegg til å kunne brukes som pilegrimsbåt fra Stiklestad til Nidaros.

Men først kan altså konflikten føre til partene først må en runde i retten.