Motorhavari for Strømøy i Ukraina

Et ødelagt stempel satte stopp for Marit Strømøy i fjerde VM runde i Kiev, Ukraina. Motoren havarerte etter 26 av i alt 37 runder og det ble poengløst for teamet. – En del av gamet, men veldig synd å reise hjem uten VM poeng, forteller Marit Strømøy.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha kvalifisert til åttende startspor fikk Marit nok en gang problemer med amerikaneren Shaun Torrente i starten. Shaun som hadde niende startspor, kjørte inn i siden på Marit allerede etter 100 meter og Marit måtte slakke av og ble heftet mye opp mot første bøye.

– Vanligvis har jeg en veldig god start og jeg hadde ambisjoner om å ta noen plasser opp mot første sving, forteller Marit.

Etter sammenstøtet ble Marit liggende i et felt med 4-5 båter som lå veldig tett fra fjerde til åttende plass.

26 runder med aggressiv kjøring senere havarerte motoren og Marit ble sittende å se resten av løpet fra sidelinjen. Løpet ble vunnet av Team Abu Dhabis Al Hameli med Team Qatar på andre plass.

– De to statseide arabiske teamene er veldig sterke nå, og det er vanskelig å slå dem. Vi har imidlertid en del mer vi skal teste og satser mot en pallplass i Kina, forteller Marits mekaniker og mentor Fabio Comparato.

60 000 mennesker så løpet fra sidelinjen da VM sirkuset i F1 var i Kiev. Neste løp går i Liuzhou i Kina i begynnelsen av oktober .

Les mer på www.starsonwater.com

(03.08.2011)