Første kvinne i offshore 1

Marit Strømøy (33) fra Sandefjord blir den første kvinnelige racerbåtføreren i VM i Offshore Class 1. (05.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Sandefjordskvinnen har inngått et samarbeid med det norske teamet Welmax, og skal kjøre årets VM-serie i offshoresportens ypperste klasse sammen med italienske Girgio Manuzzi. Samtidig skal hun fortsette satsingen i Formel 1 (rundbane båt).
- Jeg ble svært overrasket da Jørn Tandberg ringte meg, og spurte om jeg ville testkjøre i Class 1 under åpningen av VM i Rio. Jeg liker utfordringer og har kjørt mange forskjellige båter og race i mitt lange båtliv, uttaler Strømøy gjennom Norges Motorsportforbund.

Gleder seg

Strømøy har aldri kjørt en offshore 1-båt tidligere, men har drevet med båtsport i 20 år. Den profesjonelle racerbåtføreren er blant annet tre ganger europamester og to ganger nordisk mester i rundbane båtklassen S 550, i tillegg til flere pallplasseringer i Formel 2. De siste årene har hun satset knallhard på Formel 1, men skal nå altså også få sin debut i offshoresporten.
- Største forskjellen blir å sitte to i båten, og å ha gassen på hånda. I Formel 1 kjører jeg alene og har gassen på foten. Jeg er vokst opp i båt, og får nå muligheten til å teste noe nytt. Dette blir morsomt og veldig spennende!

To norske

I årets VM-sesong i offshore stiller det norske teamet Welmax Offshore Racing Team med to båter med Jørn Tandberg, Kolbjørn Selmer, Marit Strømøy og Girgio Manuzzi. Teamet er eid av Jørn Tandberg, og tok i fjorårets VM bronseplass. Teamet er også kraftig forsterket på den tekniske siden i form av Rolf Arnestad og Arne Venaas fra tidligere Spirit Of Norway.

Første VM-runde kjøres i Brasil den 26.-28. mars.


Rundbanebåtfører Marit Strømøy fra Sandefjord går fra Formel 1 til å bli verdens første kvinnelige offshore 1-fører.