Vindstille på flybrigden

Riviera, Australias største fritdsbåtbygger presenterer nå tegningene til en kommende modell. Verftet mener de med sin nye 53-enclosed flybridge vil revulosjonere flybridgebåtene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det australske designteamet hos Riviera har jobbet i et par års tid med å designe denne nykomlingen. Designet er basert på ønsker og erfaringer fra eksisterende kunder.

53-foteren her fått en gigantisk innebygget flybridge. Det er trolig dårlig med vind i håret fra "tårnet", men til gjengjeld sitter du skjermet for regn samtidig som du har utsyn i alle retninger.  Kanskje noe for norske forhold? Det skal legges til at flybridgen har soltak og mulighet for å åpne sidevinduene.

- Vår nye 53 flybridge kombinerer moderne tenkning de tradisjonelle elementene. Her får du veldig mye båt for størrelsen, sier sjefsdesigneren Neil McCabe i en pressemelding.

På flybridgen er det plass til ti personer. Opp dit kommer du via en innvendig trapp. 53-foteren er ellers utstyrt med tre lugarer og to toaletter med dusj.

Yatchen er designet for å klare en topphastighet på 35 knop, mens marsjhastigheten ligger på mellom 25 og 28 knop. I masjfart klarer båten 400 nautiske mil på en full 3500 liters drivstofftank. 

Verftet tilbyr også båter med innebygd flybridge i en rekke størrelser fra 47 til 70 fot.

www.riviera.com.au