Når kun det beste er godt nok

Italienske Riva har gått sammen med motehuset Gucci for å skape verdens mest sexy båt; Aquariva Gucci.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Både Gucci og Riva står knallsterkt som merkevarer over store deler av verden. Riva som en av Italias råeste og mest eksklusive båtbyggerier, mens Gucci har bygd seg opp ved å selge dyre designklær, klokker og parfume.

Guccis sjefsdesigner Frida Giannini har fått sette sin signatur på Rivas lekre Aquariva-skrog. Modellen markerer Guccis 90-års jubileum i 2011.

Det var fra starten av samarbeidet klart at alle linjene på Aquariva Gucci ikke skulle forandres i forhold til den opprinnelige Aquariva-modellen som kom i år 2000. Båtens "DNA" ble beholdt, mens fargene og interiøret er nytt.

Guccis sjefsdesigner valgte firmaets egen hvite fargetone i høyglans. Rivas høypolerte mahogny ble beholdt på deler av båten, som dollbord og fordekk. Her er det brukt 20 lag med klarlakk over treverket.

Motorene er den samme som i den opprinnelige båten. To 380 hesters Yanmar som gir Aquariva`n en toppfart på 41 knop. Strake aksler og ror.

Nå skal båten stilles ut på en rekke messer rundt om i verden. Er du interessert i å skaffe deg ditt eget eksemplar av Aquariva Gucci må du kontakte en av Riva-forhandlerne direkte for å be om pristilbud. Båten som kun lages på bestilling koster sannsynligvis en god slump penger.

Gucci har også designet en egen produktserie med vesker, sko og sandaler som har de samme fargene som den lekre båten.

Data: Riva Aquariva

Lengde:

10,07 meter

Bredde:

2,80 meter

Drivstoff:

470 liter

Ferskvann:

130 liter

Motorer:

2xYanmar 6LYA/STP, 370 hk

Tørrvekt:

4.750 kg

Toppfart:

42 knop

Importør:

www.dreamline.no

Les mer på www.riva-yacht.com

 

(24.01.2011)