Arbeidshest fra nord

Bodø Industri AS har utviklet en ny type beredskapsbåt i samarbeid med Røde Kors. (18.02.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Resultatet har blitt en robuste og anvendelige båt for krevende søke- og redningsaksjoner i strandsonen.

Røff

Båten er produsert i polyetylen, et plastmaterial som tåler røff behandling og støt mot stein og svaberg, noe som ofte oppstår i forbindelse med iland- og ombordstigninger. Beredskapsbåten er basert på Nordic-Seahunters katamaranskrog i rotasjonsstøpt polyetylen, og har lastekapasitet på hele to tonn. Den er sertifisert i henhold til EU-direktiv for opptil 12 personer, og har fått 20 hk utenbordsmotor i high trust-variant. Dette skal gi båten ekstra skyv- og trekkraft.

Satser internasjonalt

Beredskapsbåten S0R skal markedsføres mot etater og organisasjoner som har søk og redning i strandsone i sine operasjonsinstrukser, og produsenten tror også at denne modellen har et stort potensial internasjonalt.

Elektrisk motor

Beredskapsbåten blir den første i en serie på tre nye modeller som alle bygger på skroget til Nordic-Seahunter. Neste modell ut har fått navnet ISO3. Dette blir en arbeidsbåt for krevende strandsoneoperasjoner i oljevernaksjoner, utstyrt med blant annet avanserte pumper for å suge opp oljesøl i fjæra og på strender. Den tredje modellen er en elektrisk motorisert utgave som har fått arbeidsnavnet "Miljøbåten". Denne modellen skal utrustes med elektrisk utenbordsmotor.