Utvidet utgave fra Oyster Marine

I kjølvannet av sin modell Oyster LD43, presenterer nå britiske Oyster Marine etterfølgeren Oyster OM43 med to lugarer og flybrigde som valgfritt alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen
Publisert: 10.06.2008

I tillegg til ekstra lugar og valgfri flybrigde er det gjort en rekke andre forbedringer på OM43 i forhold til de tidligere modellene.

Plass til fire

Den største forandringen er byssas plassering i midtsalongen, med en mindre sittegruppe enn i forgjengeren LD43. Dette gjør salongen bedre egnet som spiseplass, i tillegg til at det altså har gitt rom for en ekstra lugar med to enkeltkøyer. Med dobbeltkøya i lugaren i frontpiggen er det dermed køyeplass for til sammen fire personer. Sittegruppen akter har også fått en bedre plassering, slik at utsikten fremover blir bedre.

Vannjet


Også OM43 leveres med Hamilton vannjetsystemer, mens Cummins-motorkraft på 480 hestekrefter gir en toppfart på rundt 30 knop. Skulle du få lyst til å dra på strandfest, gjør vannjetsystemet at du enkelt kan manøvere deg inn på grunt vann og ankre opp. Badeglade slipper også å passe på eventuelle skarpe propeller hvis det heller skulle friste med en dukkert fra badedekket.

Presisjon


Den unike styrekontrollen, eller ”Mouseboat” som altså ser ut akkurat slik som navnet tilsier, sørger for presis manøvrering i lav fart. Blant annet skal OM43 nesten bokstavelig talt kunne rotere rundt sin egen akse. Det dype V-skroget i karbonfiber og kevlar gjør at OM43 også skal være stabil og sjødyktig i høy sjø.

Den første modellen er allerede under produksjon i Storbritannia.