Auksjonerer bort kjærlighetsbåt

Propeller fra oljepumper og ombygde salatboller er bare noen av detaljene på Autofil-profil Jan Erik Larsens siste prosjekt, "Loveboat". Den mildt sagt spektakulære båten kan faktisk bli din. (13.08.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

Båten skal sammen med en oppusset folkevogn auksjoneres bort under høstens TV-aksjon den 19. oktober. Under aksjonen, som er til inntekt for Blå Kors, kan du gi bud på hele pakken. Og ekvipasjen må da være verdt adskillige hundre tusen kroner.

Gammel redningsbåt

Også i fjor hadde Larsen en båt som ble auksjonert bort for TV-aksjonen. Den gangen var det en snekke som ble pusset opp etter alle kunstens regler, og i år er det en gammel 14 fots båt som ble benyttet av den engelske redningstjenesten.

Kjærlighetsrede

Larsen fant båten på Vestlandet da den var annonsert til salgs på Båtmagasinets bruktbørs. "Loveboat" har han kalt det ferdige prosjektet, for redningsbåten har fått tak, køyeplasser vask og toalett om bord, og er akkurat passe for to personer som er  glade i hverandre, og som enten kan dra på båttur eller bruke den som campingvogn.

Kunstverk

Båten, hengeren og trekkvognen er unik. Lakkert og dekorert av en norsk kunster som nå er etterspurt over hele verden for sitt håndlag med airbrush-sprøyten, nemlig Ivar Åsland som egentlig er organist. Alt trearbeid både i båt og folkevognbobla er utført av Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli Båtbyggeri i Fevik.

Kreative detaljer

Motoren er en splitter ny 15 hk. Suzuki, selvsagt nydelig lakkert den også. For øvrig har gjenbruksstasjonen i Lillesand vært ivrige bidragsytere til deler. Med oppfinnsomhet har detaljer blitt til derfra, blant annet er propellene på hengerens skjermer vært hentet fra oljepumper og de skinnende blanke hjulkapslene på hengeren er ombygde salatbollet.