Formel 1-Marit på "hjemmebane"

I helgen er Marit Strømøy på plass i Finland for å kjøre nok en VM-runde i Formel 1. Runden i Lahti er det nærmeste den norske jenta kommer hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Lahti er nok bedre kjent for idretter som hører vinteren til. Men for første gang skal de spektakulære Formel 1-båtene og VM-serien ljome innover de finske skoger. Dette er også den eneste runden som blir kjørt i Norden.
– Dette er nesten som å kjøre på hjemmebane og det skal bli gøy å vise frem F1 til det nordiske publikumet, sier Marit.

Nye propeller

I følge Marit er det gjort endringer på motoren i tillegg til at nye propeller er innkjøpt, og hun håper nå at en topplassering snart er innen rekkevidde.
– Jeg håper denne gangen at jeg skal klare å komme inn blant de 7-8 beste. De siste to løpene har jeg ligget an til bra plasseringer, men så har jeg fått stopp like før mål. 

Må spare motoren

Av økonomiske årsaker må det italienske teamet som Marit kjører for, holde litt igjen på ytelsen for å opprettholde holdbarheten til motorene. De fleste teamene har egne kvalifiseringsmotorer, treningsmotorer og løpsmotorer, men 31-åringen kjører med den samme motoren hele veien. Dette gjør at hun har vanskeligheter med å henge med på kvalifisering, noe hun tar igjen i selve racet. 
– Jeg skulle gjerne ha investert mer i motorer, men foreløpig må vi safe på motorsiden, sier Marit Strømøy.

VM-runden kjøres lørdag og søndag. Dette er den tredje runden i serien. Allerede neste uke kjøres ny runde i St Petersburg, så det blir noen hektiske for sandefjordingen og Rainbow Team fremover.